Doden en gewonden bij schietpartij in Sydney

Zeker drie mensen zijn maandag neergeschoten door een nog onbekend persoon bij een bedrijf in de Australische stad Sydney. Een man stierf aan zijn verwondingen.

Update 7.54 uur: De politie heeft de gijzeling inmiddels beëindigd en drie gijzelaars bevrijd. De schutter zou zelfmoord hebben gepleegd.

De schietpartij vond plaats rond 10.45 uur plaatselijke tijd, aldus The Sydney Morning Herald.

De schutter trok zich daarna terug in het bedrijf waar bewegwijzering wordt gemaakt en hield daar drie mensen in gijzeling. De politie heeft het gebouw bestormd en alle drie de personen veilig kunnen stellen.

De gijzelnemer zou dood zijn. De politie wilde alleen bevestigen dat in het gebouw het lijk van een 43-jarige man is gevonden. Hij heeft waarschijnlijk zelfmoord gepleegd.

Video: Doden en gewonden bij schietpartij in Sydney

Het motief van de man is nog onduidelijk, maar de politie denkt niet dat het om terrorisme gaat.

Het dodelijke slachtoffer is een 43-jarige man. Daarnaast raakte één man gewond aan zijn been en een andere man aan zijn schouder. Beide zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

"We hoorden vijf schoten", zei een werkneemster van een ander bedrijf in de omgeving. "We zijn gevraagd om binnen te blijven en niet in de buurt te komen van de ramen."

Lees meer over:
Tip de redactie