Paus Franciscus heeft toegezegd binnenkort een bezoek te brengen aan het overwegend islamitische Pakistan.

Dat heeft de Pakistaanse minister Kamran Michael aan diverse katholieke media, waaronder het Katholiek Nieuwsblad, laten weten. Michael bracht deze week een bezoek aan de paus in Vaticaanstad.

Michael is de enige christelijke minister in de huidige Pakistaanse regering. Hij was naar Rome gekomen om paus Franciscus de uitnodiging voor het bezoek te doen. De kerkvader zou 'ja' hebben gezegd.

De reis moet nog wel worden ingepland in de agenda van de paus. In september gaat Franciscus naar India, voor de heiligverklaring van Moeder Theresa.  Mogelijk biedt deze reis ook ruimte voor een bezoek aan Pakistan.

Meer reizen

De laatste keer dat een paus het land bezocht, was in 1981. Toen bracht paus Johannes Paulus II één dag door in Pakistan. Ruim negentig procent van de bevolking in het land is moslim. Slechts 2 procent van de bevolking is christelijk.

Franciscus heeft de laatste tijd meer reizen gemaakt naar landen die maar zelden door een paus worden bezocht. Zo bezocht hij onlangs de Centraal-Afrikaanse Republiek: het was de eerste maal dat een kerkvader een land in oorlog aandeed.