De Spaanse prinses Cristina heeft voor het eerst een getuigenis afgelegd in de fraudezaak die loopt tegen haar en haar man Inaki Urdangarin. De prinses zegt dat haar man ging over de financiële zaken.

Ook Urdangarin is volgens Cristina onschuldig. De prinses heeft een half uur enkel vragen beantwoord van haar eigen advocaat. "Mijn man ging over alle gezinsfinanciën en ik hield mij bezig met de familieagenda."

Aanklagers onderzoeken of een goed doel van Urdangarin is gebruikt om vele miljoenen euro's achterover te drukken. Ook wordt gekeken of er geld is overgedragen naar een bedrijf van de prinses en haar man.

Cristina zegt geen enkele rol te hebben gespeeld in het bedrijf van haar en haar man. Naar eigen zeggen heeft ze enkel haar handtekening geplaatst indien dat nodig was zonder zich af te vragen wat daar vervolgens mee gebeurde.

Haar man wordt verdacht van negen misdrijven waaronder fraude en belastingontduiking. In totaal kan Urdangarin tot negentien en een half jaar in de gevangenis belanden indien hij schuldig wordt bevonden. Cristina zelf wordt verdacht van medeplichtigheid van belastingontduiking en kan een celstraf krijgen die oploopt tot acht jaar.