De Turkse autoriteiten hebben naar aanleiding van de zelfmoordaanslag in Ankara van vorige week 21 verdachten gearresteerd. 

Het nieuwe aantal arrestanten werd zondag gemeld door staatspersbureau Anadolu. President Recep Tayyip Erdogan sprak eerder deze week nog van veertien aangehouden verdachten.

De aanslag, die aan 28 mensen het leven kostte, is opgeëist door de Koerdische militante groep TAK (Koerdische Vrijheidsvalken), een afsplitsing van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. De groep zei vrijdag dat de aanslag een vergelding was voor het beleid van Erdogan.

De Turkse regering wees eerder deze week nog met de beschuldigende vinger naar de YPG, de Koerdische milities in Syrië. De claim van TAK heeft echter niets veranderd aan het standpunt van de Turkse regering. Premier Ahmet Davutoglu zei zaterdag dat de TAK een verlengstuk van de YPG en de PKK is.

De YPG noemde de beschuldigingen aan hun adres een voorwendsel van Turkije voor een invasie in het noorden van Syrië.

Video: 21 verdachte gearresteerd in Turkije

Veiligheid

Na de aanslag zijn de veiligheidsmaatregelen in de Turkse hoofdstad aangescherpt, aldus premier Ahmet Davutoglu. "Een anti-terreurplan wordt in werking gesteld."

"Er worden meer veiligheidstroepen ingezet en ze zullen beter zichtbaar zijn", aldus de premier. "Terroristische groeperingen proberen trauma en chaos in de samenleving te veroorzaken. We moeten daarom de veiligheidstroepen ondersteunen, zij kunnen het niet zonder de hulp van anderen."