Bij een reeks schietpartijen in de Amerikaanse stad Kalamazoo, Michigan, zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Twee mensen raakten gewond. De politie heeft de vermeende schutter opgepakt.

"De verdachte en zijn auto voldoen aan de verspreide omschrijvingen", aldus een woordvoerder van de politie.

De verdachte schoot rond 18.00 uur zaterdagavond (lokale tijd) een vrouw neer op een parkeerplaats bij een appartementencomplex. Het slachtoffer raakte zwaargewond, meldt CNN.

Even na 22.00 uur schoot de schutter twee mensen dood bij een autodealer. Kort daarna ging de schutter naar een restaurant, waar hij vijf mensen doodschoot.

Eerder werd gemeld dat er zeven mensen waren gedood. Een van de slachtoffers, een veertienjarig meisje, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Video: Verdachte opgepakt na schietpartij Kalamazoo

Een van de twee gewonden is een jongen van negen jaar oud. Ook zijn toestand is kritiek. De politie sprak over "totale willekeur" wat betreft de schietactie.

De politie kon de vermeende schutters niet ver van het restaurant waar hij een bloedbad aanrichtte, oppakken. De man wordt beschuldigd van het schieten op acht mensen en het doden van zes mensen.