Bij een grote explosie in het centrum van de Turkse hoofdstad Ankara zijn woensdagavond zeker 28 doden en 61 gewonden gevallen. Het gaat om een aanslag met een autobom. 

Dat melden de Turkse autoriteiten volgens BNO News.

Het voertuig is ontploft vlak bij een militair complex in de regeringswijk Çankaya in het centrum van de stad. Bussen die militairen vervoerden waren het doelwit. 

De rook die is ontstaan is in de wijde omtrek van de binnenstad te zien. De luide explosie was op veel plekken in Ankara te horen. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig om het ontstane vuur te bestrijden.

Video: Eerste beelden Turkse nieuwszender na explosie

Onderzoek

Volgens een Turkse veiligheidsofficier lijkt het erop dat de Koerdische Arbeiderspartij PKK achter de aanslag zit. De Turkse premier Ahmet Davutoğlu heeft laten weten dat er onderzoek wordt gedaan naar de explosie.

Het speciaal overleg over de vluchtelingencrisis tussen Turkije en de EU van donderdag is uitgesteld als gevolg van de aanslag. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

In 60 seconden: De PKK​

Animatie door in60seconds.nl

Vredesmars

Vorig jaar oktober werd Ankara opgeschrikt door een zelfmoordaanslag tijdens een vredesmars, waarbij meer dan honderd doden zijn gevallen. Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft die aanslag opgeëist.

In januari blies een zelfmoordterrorist van IS zichzelf op te midden van een groep Duitse toeristen op het Sultanahmetplein in Istanbul. Tien mensen kwamen daarbij om het leven.