Als geen nieuwe aanwijzingen opduiken, eindigt de zoektocht naar de verdwenen Malaysia Airlines vlucht MH370 waarschijnlijk rond juni.

"Het is mogelijk dat we niet zullen slagen", erkende Martin Dolan van de Australische transportveiligheidsdienst. Het lot van MH370 blijft dan mogelijk een mysterie

De zoekactie naar het toestel heeft nog altijd weinig opgeleverd. De enige concrete vondst sindsdien zijn enkele wrakstukken die in juli vorig jaar aanspoelden op het eiland Réunion.

Na een circa 115 miljoen euro kostende zoektocht van bijna twee jaar ontbreekt verder ieder spoor van de Boeing 777. Schepen doorzochten tevergeefs een groot deel van het gebied waar het vliegtuig waarschijnlijk is neergekomen.

Ook is nog volstrekt onduidelijk wat in het toestel is voorgevallen nadat het met 239 mensen aan boord opsteeg in Kuala Lumpur.

De hoogste baas van het onderzoek zei wel eens wakker te liggen van de gedachte dat het wrak van het toestel mogelijk over het hoofd is gezien. "Er is altijd de vraag: hebben we iets gemist?", aldus de 58-jarige Dolan.