Tientallen doden en gewonden na aanslag op vluchtelingenkamp Nigeria

Bij twee zelfmoordaanslagen op een vluchtelingenkamp in het noorden van Nigeria zijn tientallen doden en gewonden gevallen.

Volgens persbureau Reuters zijn er meer dan zestig doden gevallen. AP heeft het over 56 dodelijke slachtoffers en 78 gewonden.

De aanslagen vonden dinsdag al plaats, maar zijn nu pas naar buiten gebracht.

Twee vrouwelijke zelfmoordenaars zouden bommen tot ontploffing hebben gebracht in een kamp waar rond de 50.000 mensen worden opgevangen die gevlucht zijn voor de gewelddadigheden van de terreurorganisatie Boko Haram.

Boko Haram terroriseert de bevolking van het Afrikaanse land al jaren. De groepering streeft met grof geweld naar een zeer strenge islamitische staat waarin geen enkele ruimte is voor westerse of moderne invloeden. Zowel christenen als moslims die zich niet aan de leefregels van Boko Haram houden, worden slachtoffer.

Gauck

De Duitse president Joachim Gauck brengt momenteel een bezoek aan Nigeria. Hij riep woensdag in de hoofdstad Abuja op tot een gemeenschappelijke strijd tegen het terrorisme en om samen de oorzaken van het vluchtelingenprobleem aan te pakken.

Lees meer over:
Tip de redactie