Een Amerikaanse politieman eist een schadevergoeding van de nabestaanden van een negentienjarige jongeman die hij heeft doodgeschoten.

De agent uit Chicago is volgens zijn advocaat "extreem getraumatiseerd" en eist 10 miljoen dollar (bijna 9 miljoen euro).

De agent stelt dat hij niet anders kon dan de trekker overhalen, omdat de jongen hem te lijf ging met een honkbalknuppel en hij vreesde voor zijn leven. Uit zelfverdediging vuurde de diender acht schoten af. Niet alleen zijn aanvaller kwam daardoor om het leven. Een van de kogels ging door het lichaam van de man heen en trof de 55-jarige buurvrouw fataal. Zij laat vijf kinderen achter.

"Mijn cliënt voelt zich verschrikkelijk dat zij dood is door de acties waar hij toe werd gedwongen", zei de advocaat tegen de Chicago Sun-Times. De raadsman van de nabestaanden van de negentienjarige reageerde tegenover de Chicago Tribune verbijsterd. "Nadat deze lafaard een tiener in zijn rug schoot, heeft hij het lef om hem aan te klagen? Dat is een nieuw dieptepunt voor de politie van Chicago."