Nog altijd zitten 132 mensen vast onder het puin van het zaterdag ingestorte flatgebouw in de Taiwanese stad Tainan.

Het totaal aantal mensen dat nog vastzit is hoger dan autoriteiten zaterdag inschatten, meldt persbureau Reuters. Toen werd nog gesproken over zo'n 35 mensen die zouden vastzitten onder het puin.

Het gebouw van zeventien verdiepingen stortte zaterdag in door een krachtige aardbeving. Zeker achttien mensen kwamen om. De verwachting is dat dat aantal nog verder zal oplopen. Naast de flat bezweken ook acht andere gebouwen.

Een woordvoerder van het stadsbestuur van Tainan zegt tegen Reuters dat 29 mensen die nog vastzitten relatief makkelijk te bereiken zijn door reddingswerkers, terwijl het bij anderen lastiger wordt om ze te bevrijden omdat ze dieper onder het puin liggen.

De hulpverleners haalden zondag nog een 20-jarige man levend uit het gebouw. Ondertussen groeit de wanhoop bij de familieleden van andere slachtoffers. Een man die zelf was gered, werd volgens de Taipei Times tegengehouden toen hij de ingestorte flat wilde binnengaan om zijn vrouw en kinderen te zoeken.

Een omwonende vertelde de krant dat het flatgebouw tijdens de aardbeving vrijwel direct bezweek. "Niet te geloven dat een gebouw dat er zo stevig uitzag in 10 seconden kon instorten", zei de man. Er wordt nog onderzocht of is gesjoemeld bij de bouw van het pand.

Video: Ravage na aardbeving Taiwan

Dronebeelden tonen ravage na aardbeving Taiwan
Dronebeelden tonen ravage na aardbeving Taiwan

Ring van Vuur

Taiwan valt binnen de zogenoemde Ring van Vuur. Dat is een enorm hoefijzervormig gebied rond de Grote Oceaan waar ondergronds veel seismologische activiteit is, met aardbevingen en vulkaanuitbarstingen tot gevolg.

De Aziatische eilandstaat is vaker getroffen door zware bevingen. In 1999 kwamen zo'n 2.400 mensen om het leven door een aardbeving met een kracht van 7,3.