De Thaise politie heeft in een hotel in de kustplaats Pattaya een groep van 32 westerse senioren opgepakt die aan het bridgen waren. Onder hen was een 84-jarige Nederlandse vrouw.
 

De meeste bridgespelers kwamen uit Groot-Brittannië en Scandinavië, meldt persbureau AP.

De politie pakte de groep op tijdens een inval in een appartement waar zij aan acht tafels aan het kaarten waren. De agenten hadden een anonieme tip gekregen dat er illegaal werd gespeeld, zo liet een woordvoerder van de politie weten.

De senioren werden vrijgelaten toen zij elk een boete hadden betaald van 5000 baht (135 dollar). De groep kon niet worden aangeklaagd voor illegaal gokken, omdat zij niet voor geld speelden. Maar ze moesten wel een boete betalen voor het bezitten van 120 ongeregistreerde speelkaarten. Dit mag niet volgens een wet uit 1935.

De stad Pattaya staat bekend om zijn misdaad. In de stad komt veel gedwongen prostitutie en corruptie voor. Volgens de politie maakte de aanhouding van de illegale bridgespelers deel uit van het nieuwe beleid om met harde hand de georganiseerde misdaad aan te pakken.