'Man met twee vuurwapens op zak opgepakt bij hotel Disneyland Parijs'

Bij de ingang van een groot hotel op het terrein van pretpark Disneyland Parijs is een man opgepakt die twee vuurwapens op zak bleek te hebben. 

Franse media, waaronder Le Figaro en RTL, stellen dat de man verder een doos met kogels en een Koran op zak had. De man werd bij een veiligheidspoortje aangehouden door veiligheidspersoneel van het hotel. Vervolgens werd de politie ingeschakeld.

Een jonge vrouw die hem vergezelde, nam snel de benen, maar de man zelf verzette zich niet tegen zijn aanhouding en is overgedragen aan de politie. De vrouw is nog steeds voortvluchtig volgens de krant Le Parisien. Er is wel een vrouw opgepakt, maar dat bleek niet de metgezel van de man te zijn. Die vrouw is weer vrijgelaten.

Video: Man met vuurwapens opgepakt

Niet bekend

De man uit Parijs zou niet bekend zijn bij de politie of veiligheidsdiensten, melden Franse media. Hij is wel eens vervolgd wegens rijden zonder rijbewijs, volgens de website van de krant Le Parisien.

De prefect van het betrokken departement Seine-et-Marne, Jean-Luc Marx, zei dat het niet bekend is wat de twee in hun schild voerden en of ze schade wilden aanrichten.

Disneyland Parijs sloot vorig jaar enige tijd uit voorzorg na de bloedige aanslagen in Parijs van 13 november.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie