Slachtoffer aanslag Boston Marathon neemt deel aan wedstrijd

Een vrouw die haar onderbeen verloor bij de bomaanslagen tijdens de marathon van Boston drie jaar geleden, neemt deel aan de aankomende editie van de hardloopwedstrijd in de Amerikaanse stad.

De 35-jarige Adrianne Haslet-Davis zal de volledige 42 kilometer afleggen met behulp van een speciale 'blade' van koolstofvezel die is ontwikkeld voor hardlopers met geamputeerde benen.

Bij de aanslag op de Boston Marathon in 2013 kwamen drie mensen om het leven, In totaal raakten 260 mensen gewond. De vrouw stond in het publiek vlakbij de finish toen de tweede bom afging.

Direct na de aanslagen zei ze ooit nog eens mee te gaan doen aan de marathon. "Een belofte die ik maakte toen ik nog onder invloed was van de verdovende middelen", zegt Haslet-Davis tegen AP.

Angstig

Ze zegt erg uit te kijken naar het evenement, maar tegelijk is ze ook nog een beetje angstig. De Amerikaanse wil met haar deelname onder andere geld inzamelen voor een organisatie die protheses maakt voor geamputeerden met een laag inkomen die geen kunstmatige ledematen kunnen veroorloven.

In 2014, de eerste marathon in Boston na de aanslagen, legde Haslet-Davis het laatste stukje van het parcours af samen met haar broers. Ook danste de vrouw, in het dagelijks leven professioneel ballroomdanseres, samen met haar danspartner de foxtrot over de finishlijn.

De marathon van Boston vindt plaats op 18 april.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie