Op een populair strand van de Somalische hoofdstad Mogadishu hebben donderdag meerdere explosies en schietpartijen plaatsgevonden. 

Volgens de BBC zijn er twee autobommen afgegaan bij een restaurant aan het strand. De eerste bom ontplofte rond 19.30 uur lokale tijd.

Daarnaast zouden er vijf personen op het strand aan het schieten zijn. Ze zouden hebben geschoten op badgasten. Volgens persbureau AP zijn daarbij minsten drie doden gevallen.

Inmiddels zouden de schutters zich bevinden in een restaurant. Veiligheidsdiensten en politie zijn aanwezig en verwikkeld in een vuurgevecht. "De operatie om de aanvallers te verslaan is binnen gaande", aldus de lokale autoriteiten.

"De locatie zal helemaal vol met mensen toen de aanvallers kwamen, het aantal slachtoffers zal daardoor hoogstwaarschijnlijk verder oplopen."

Al-Shabaab

Volgens BNO News zouden de schutters met vissersboten zijn aangekomen. Terreurgroep Al-Shabaab zegt verantwoordelijk te zijn voor de aanval, meldt Al Jazeera.

De Somalische premier, Omar Abdirashid Ali Sharmarke, noemt de aanval "barbaars". Het strand is vooral populair onder zakenmensen. Er zijn veel restaurants, hotels en cafés.

Video: Explosies en schietpartij op strand in Mogadishu