Bij een terroristische aanslag op een universiteit in het Pakistaanse Charsadda zijn woensdag volgens de Pakistaanse politie minstens 21 doden en tientallen gewonden gevallen. 

De aanslag is opgeëist door de Pakistaanse tak van de Taliban.

De krant Dawn meldt dat gewapende mannen in burgerkleding op studenten en leraren begonnen te schieten toen die een plechtigheid hielden in de Bacha Khan Universiteit in Charsadda, bij de stad Peshawar. De meeste slachtoffers zouden zijn gevallen in een studentenhuis voor mannelijke studenten op de campus. 

Hulpverleners vrezen voor vijftig tot zestig gewonden. Volgens de plaatselijke politie zijn vier daders gedood. Ze droegen bomvesten, maar werden neergeschoten voor ze die tot ontploffing brachten. 

De politie heeft de panden op het universiteitscomplex omsingeld. De veiligheidsoperatie is inmiddels beëindigd. Acht tot tien terroristen hielden zich in totaal op in gebouwen rond de universiteit. Bij de herdenking waren zo'n tweehonderd mensen aanwezig.

Video: Aanslag op universiteit Charsadda

Bacha Khan

Op de universiteit staan circa 3.000 studenten ingeschreven. De aanval vond plaats tijdens een herdenking voor de politicus en islamist Bacha Khan (1890-1988), een voorman in de onafhankelijkheidsstrijd die zonder geweld het Britse Rijk bestreed. Hij overleed op 20 januari 1988.

Eind 2014 vonden meer dan 130 studenten de dood toen terroristen van de Pakistaanse Taliban een aanslag pleegden op een school in Peshawar.