Een roofoverval op een geldtransport bij het Duitse Bremen blijkt het werk van drie leden van de voormalige linksextremistische terreurgroep Rote Armee Fraktion (RAF). 

Dat meldt de NDR dinsdag. De drie zijn al zo'n twee decennia op de vlucht.

Het gaat om een overval die in juni vorig jaar plaatsvond. In een voertuig dat daarbij werd gebruikt, vond de politie daarna vingerafdrukken van drie voormalige leden van de RAF, Daniela Klette, Ernst-Volker Staub en Burkhard Garweg. De RAF werd in 1998 opgeheven.

De RAF, ook bekend als de Baader-Meinhof-groep, werd in 1970 opgericht. De groep wordt verantwoordelijk gehouden voor meer dan dertig moorden en een reeks roofovervallen en bomaanslagen. De groep verklaarde zichzelf in 1998 voor opgeheven. De drie voormalige leden zijn van de laatste generatie binnen de groep.

De overval vorig jaar op een parkeerplaats van een supermarkt in de plaats Stuhr, die overigens mislukte, lijkt sterk op die op een geldtransport bij Duisburg in 1999. Het trio wordt daar ook van verdacht. Bij die overval werd een miljoen Duitse marken buitgemaakt.