Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft zaterdag in Deir el-Zour, een stad in het oosten van Syrië, een bloedbad aangericht. 

Over het precieze dodental bestaat onduidelijkheid. Het Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens claimt dat zeker 135 mensen, supporters van het regime van Bashar al-Assad, zijn omgekomen. De Syrische regering zegt dat IS driehonderd mensen heeft gedood in Deir el-Zour. 

Volgens het Observatorium hebben de terroristen van IS zaterdag 85 burgers geëxecuteerd en vijftig militairen van het Syrische leger gedood. IS zette onder meer bomvoertuigen in bij de aanval op de stad. Zeker 42 IS-strijders zijn omgekomen bij gevechten. Sommigen bliezen zichzelf op. 

IS zou ook vierhonderd mensen uit de provinciehoofdstad hebben ontvoerd.

Het Syrische leger is bezig met een opmars richting Deir el-Zour en voert zware bombardementen uit op de regio, ter ondersteuning van militairen en aanhangers van president Bashar al-Assad op de grond.

Raqqa

AFP meldt op basis van het Observatorium dat bij luchtaanvallen op IS-bolwerk Raqqa zeker veertig burgerslachtoffers zijn gevallen. 

Video: Wie zijn de IS-strijders in 60 seconden