VN waarschuwt voor hongersnood in Syrië

De Verenigde Naties waarschuwen voor hongersnood in de Syrische stad Deir al-Zor. 

De westelijke delen van de stad worden al sinds tien maanden belegerd door Islamitische Staat, waardoor de inwoners onder meer verstoken raken van voedsel.

De VN zeiden zaterdag dat onder de 200.000 inwoners van de stad inmiddels de eerste doden zijn gevallen door hongersnood. De gevechten tussen IS, regeringstroepen en rebellen zijn er tevens debet aan dat steeds meer mensen geen elektriciteit meer hebben.

De Verenigde Naties voorzien ook meer problemen in de stad Madaya. Ondanks hulp enkele dagen geleden door middel van een konvooi vrachtwagens met eten en drinken, blijft de situatie er bijzonder zorgwekkend. Binnen enkele dagen overleden tientallen mensen aan de hongerdood.

Executies

Extremisten van IS hebben in Deir al-Zor naast tientallen vijandelijke soldaten die zij in handen kregen, ook hun familieleden geëxecuteerd. Het drama voltrok zich in de wijk Begayliya, die feitelijk nog in handen is van regeringstroepen.

De schatting van het aantal slachtoffers loopt behoorlijk uiteen. De regering in Damascus sprak zaterdag van minstens 250 doden. Het Syrische Observatorium voor Mensenrechten zei dat het zestig slachtoffers vanuit de stad bevestigd had gekregen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie