IS-terroristen Jakarta hadden meer plannen

De vijf IS-terroristen die donderdag aanslagen pleegden in Jakarta en omkwamen, wilden nog meer aanslagen uitvoeren in andere Indonesische steden. 

Ze hadden politiebureaus, overheidsgebouwen en buitenlanders op het oog als mogelijk doelwit. Dat heeft de Indonesische politie zaterdag gemeld.

Veiligheidsdiensten hebben nog eens twaalf mensen gearresteerd die bij de aanslagen in Jakarta betrokken waren. Het gaat om mensen uit West- en Midden-Java en Oost-Kalimantan. Een van hen had een aanzienlijke som geld overgemaakt gekregen door Islamitische Staat.

Bij de aanslagen in de Indonesische hoofdstad vielen zeven doden: twee burgers en vijf terroristen. Een Nederlandse VN-medewerker raakte gewond. Hij kreeg granaatscherven in zijn hoofd.

Websites geblokkeerd

Volgens persbureau AP heeft de Indonesische politie zaterdag twaalf mensen gearresteerd die iets met de bomaanslagen in Jakarta te maken zouden hebben. De aanhoudingen vonden plaats op Java en in Kalimantan.

De autoriteiten hebben een groot aantal website geblokkeerd die de afgelopen dagen steunbetuigingen hebben geplaatst voor de aanslagen. Indonesiërs wordt gevraagd websites te melden die dit doen.

Video: Zo verliepen de aanslagen in Jakarta

Lees meer over:
Tip de redactie