Er zijn een nog onbekend aantal doden gevallen nadat terroristen van al-Shabaab een militaire basis van de Afrikaanse Unie in Somalië hebben aangevallen. De terreurbeweging zegt dat ze meer dan zestig militairen hebben gedood.

De terroristen reden met een bomauto in op de ingang, waarna tientallen militanten met vuurwapens het terrein binnenvielen, meldt een woordvoerder van het Somalische leger.

Ze hebben het militaire complex inmiddels in handen.

De aanval op het gebouw in Ceel Cado in Zuid-Somalië begon vrijdagochtend. De terreurbeweging zegt 61 Keniaanse militairen te hebben gedood. Dat aantal kan niet onafhankelijk worden bevestigd.

In het verleden meldde al-Shabaab vaker te grote dodentallen, terwijl de Keniaanse regering juist te kleine aantallen noemde.

De BBC meldt op basis van getuigen dat er lichamen van Keniaanse soldaten door de straat worden geparadeerd. Een correspondent spreekt van 63 doden.

De aanval op de basis in El-Ade in Zuid-Somalië begon vrijdagochtend. De basis wordt gerund door Keniaanse troepen die deel uitmaken van de Afrikaanse Unie in de stad die niet ver van de Keniaanse grens ligt.