Doden door lawine in Franse Alpen

Een groep middelbare scholieren is woensdag bij het skiën bedolven onder een lawine in de Franse Alpen. Er zijn zeker drie doden gevallen. 

Update 23:15: Alle vijf vermiste kinderen zijn getraceerd na de lawine

De slachtoffers zijn twee scholieren en een skiër uit Oekraïne.

De krant Le Dauphiné Libéré bericht dat het gaat om een groep van circa tien mensen uit Lyon.

De middelbare scholieren werden vergezeld door één of meer volwassenen in het skioord Les Deux Alpes, circa 40 kilometer ten zuidoosten van Grenoble.

Wanhopig

Een leraar raakte zwaargewond. Een scholier werd ongedeerd uit de sneeuw gehaald. Nog een scholier ligt ernstig gewond in een ziekenhuis.

Aanvankelijk werd gevreesd dat er nog vijf kinderen in de sneeuw lagen, maar in de avond meldden de autoriteiten dat ze terecht waren. De kinderen waren met hun klas op skireis.

Het ging om 29 scholieren van een lyceum in het centrum van Lyon en hun drie begeleiders. Een deel van deze groep werd woensdagmiddag bij het skiën circa 40 kilometer ten zuidoosten van Grenoble bedolven onder een lawine. De sneeuwmassa denderde van circa 2800 meter naar 2400 meter hoogte.

De scholieren zouden ervaren skiërs zijn, maar ze bevonden zich op een 'zwarte' piste die niet voor het publiek geopend was. De politie heeft getuigen gevraagd zich te melden om te helpen bij het onderzoek. Sinds begin dit jaar zijn nu zeven skiërs om het leven gekomen in de Franse Alpen.

Hollande 

De Franse president  Hollande heeft woensdag zijn oprechte deelneming betuigd. "Ik verzeker hen van de solidariteit van de hele natie", zei Hollande volgens een verklaring van het Elysee.

Premier Valls heeft op Twitter op het ongeluk gereageerd: "Groot verdriet na de lawine van vanmiddag in Les Deux Alpes. Al onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en degenen die vechten voor hun leven."

Lees meer over:
Tip de redactie