Duitsland wil criminele buitenlanders sneller uitzetten

De Duitse regering heeft een akkoord bereikt over plannen waardoor het makkelijker wordt om criminele buitenlanders uit te zetten.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maiziere en die van Justitie Heiko Maas maakten dat dinsdag bekend schrijft de Duitse krant Die Welt.

Maas en De Maiziere verklaren dat buitenlanders die veroordeeld worden tot minimaal een jaar gevangenisstraf voor seksuele delicten of meerdere diefstallen rekening moeten houden met uitzetting. Ook een voorwaardelijke gevangenisstraf kan reden genoeg zijn om iemand weg te sturen.  

"Dit is een harde, maar juiste beslissing gericht tegen de mensen die hier onderdak krijgen en denken dat criminele activiteiten geen gevolgen hebben voor hun verblijf in Duitsland" aldus De Maiziere.  

Keulen

De beslissing volgt op de gebeurtenissen in Keulen tijdens oudjaarsnacht waarbij een groot groep vrouwen werd beroofd en aangerand en sommigen verkracht. De meeste verdachten zijn buitenlanders waaronder ook vluchtelingen.

De politie onderzoekt inmiddels 553 aangiften die door de Duitse federale en Keulse politie zijn ontvangen. In 40 procent van de gevallen betreft het seksuele delicten. In 107 van deze gevallen is tevens sprake van diefstal. Bij de overige 279 aangiften gaat het om diefstal en lichamelijk letsel.

Lees meer over:
Tip de redactie