In het kader van een nieuwe strategie van de Amerikaanse strijdkrachten is een grote geldopslag van Islamitische Staat gebombardeerd en vernietigd.

Volgens het Amerikaanse CNN is het de eerste in een nieuwe reeks van 'ongewone' bombardementen die op specifieke doelen in de Iraakse stad Mosul gericht zijn.

Bij deze bombardementen zouden volgens bronnen 'miljoenen' van een nog onbekende valuta vernietigd zijn. De verwachting is dat de impact van de bombardementen op de langere termijn groot is.

IS zou op deze manier gehinderd moeten worden in het uitbetalen van troepen. Vanuit een soortgelijk principe is de VS eerder begonnen met het bombarderen van vrachtwagens die olie vervoeren.

Gevoelig

De Iraakse stad Mosul wordt door de Amerikanen als extreem gevoelig gezien. Er zijn een aantal belangrijke militaire doelwitten en tegelijkertijd veel burgers die gevaar lopen bij bombardementen.

In de afgelopen weken heeft de VS laten weten bereid te zijn om meer burgerslachtoffers te tolereren bij luchtaanvallen, wanneer belangrijke doelwitten geraakt kunnen worden.

In 60 seconden: Wie zijn IS-strijders?