'Zeker 39 doden bij Russische luchtaanval in noordwesten Syrië'

Bij een Russische luchtaanval in het noordwesten van Syrië zijn minstens 39 mensen om het leven gekomen. 

Door de aanslag in Maarat al-Numan in de provincie Idlib raakte ook een groot aantal mensen gewond, meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zaterdag.

Onder de slachtoffers zijn volgens de organisatie ook burgers. Andere activisten spreken zelfs van meer dan vijftig doden.

De raketten hadden een rechtbank en een gevangenis getroffen. Die laatste zou onder controle hebben gestaan van een Syrische tak van terreurnetwerk al-Qaeda, aldus het Observatorium. De meeste doden waren extremisten en gevangenen. Volgens de activisten is bij de aanval ook een kleine markt geraakt.

Video: Doden bij Russische luchtaanval Syrië

Luchtaanvallen

Maar een derde van de Russische luchtaanvallen in Syrië raken de daadwerkelijke doelen van Islamitische Staat, maakte een oud-officier van het Amerikaanse leger zaterdag bekend. Ongeveer 70 procent van de luchtaanvallen raakte de rebellen die tegen president Assad zijn en niet de beoogde IS-aanhangers.

Ook vele Syrische burgers worden slachtoffer van de aanvallen, waardoor steeds meer mensen het land proberen te ontvluchten.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie