Voor een politiebureau in het noorden van Parijs is een man doodgeschoten. Hij droeg volgens de Franse autoriteiten een mes bij zich en had een nepbomvest om.  

Update 18:49 uur: Het zou gaan om een 20-jarige Marokkaan die is geboren in Casablanca. 

Update 15.58 uur: De man droeg een vel papier bij zich met het embleem van Islamitische Staat (IS) en een verklaring van de terreurgroep.

Lees het complete nieuwsverhaal hieronder.

​Volgens de Franse autoriteiten wilde de man het politiebureau in het achttiende arrondissement van de Franse hoofdstad binnendringen en riep hij 'Allahu Akbar' (Allah is groot).

Een robot van de explosievenopruimingsdienst deed korte tijd onderzoek op het lichaam van de man. AP meldt op basis van twee functionarissen dat de man draden aan zijn kleding had bevestigd. De aanklager van Parijs zegt dat de man bovendien een vel papier met het embleem van terreurgroep IS bij zich droeg en een verklaring van IS. Volgens een anonieme bron dichtbij het onderzoek zou de man trouw hebben beloofd aan IS.

De man werd geïdentificeerd door middel van vingerafdrukken, zo meldt de Franse nieuwszender BFMTV. Het zou gaan om een 20-jarige Marokkaan die is geboren in Casablanca. De man werd in 2013 gearresteerd en toen zijn vingerafdrukken van hem genomen.

De politie zette de straat af en gebood mensen naar binnen te gaan en ramen en rolluiken te sluiten. Ook de aangrenzende Boulevard Barbès werd afgesloten.

Video: Man met nepbomvest doodgeschoten

Charlie Hebdo

Donderdag is het precies een jaar geleden dat gemaskerde mannen de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo binnendrongen en redactieleden doodden. 

President François Hollande hield kort voor de verijdelde aanslag donderdag een toespraak ter gelegenheid van de herdenking van de aanslagen van een jaar eerder. Hij sprak op het hoofdbureau van de politie in Parijs de ordediensten toe.

De politie was de afgelopen jaren al een paar keer eerder zelf doelwit van aanslagen. Bij de aanslag op Charlie Hebdo werden twee politieagenten vermoord, onder wie de lijfwacht van hoofdredacteur Charb. Een dag na deze aanslag schoten dezelfde daders een politieagente dood in de Parijse buitenwijk Montrouge. In december 2014 verwondde een terrorist met een mes drie agenten in een politiebureau nabij Tours.