De Britse premier David Cameron heeft 40 miljoen pond (54 miljoen euro) toegezegd voor maatregelen tegen overstromingen.

Delen van Noord-Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland werden eind december getroffen door overstromingen, nadat zware regenval de rivieren buiten hun oevers had laten treden.

Het geld is niet alleen bedoeld voor de waterwerken, maar ook voor hulp aan mensen die slachtoffer zijn geworden van de overstromingen.

De Britse regering ligt onder vuur omdat ze te zwaar zou hebben bezuinigd op de waterwerken in het land. De krant The Observer publiceerde zondag uit een regeringsdocument, waaruit blijkt dat het land minder heeft geïnvesteerd in waterwerken, ondanks het feit dat Groot-Brittannië ''de vijf natste jaren sinds 2000'' heeft gehad.

Video: De overstromingen in Noord-Engeland vanuit de lucht

Vlak voor de feestdagen werden vooral gebieden in Noord-Engeland getroffen. Door aanhoudende regen wordt nu vooral Oost-Schotland bedreigd door het stijgende water. Meteorologen voorspellen voor de komende dagen opnieuw hevige regenval voor de noorderlijke helft van het Verenigd Koninkrijk.