De coalitie die onder leiding van Saudi-Arabië tegen de rebellen in Jemen vecht, heeft zaterdag bekend gemaakt officieel een einde te maken aan de wapenstilstand in het land.

De wapenstilstand werd ongeveer een maand geleden ingesteld en was bedoeld om gesprekken tussen de strijdende partijen in het land te bevorderen.

Saudi-Arabië heeft gezegd het staakt-het-vuren te beëindigen omdat de Houthi-rebellen de wapenstilstand in de afgelopen tijd al veelvuldig geschonden zouden hebben, zo melden buitenlandse media waaronder al-Jazeera. De Houthi-rebellen hebben op hun beurt de coalitie ook al meermaals beschuldigd van het schenden van de wapenstilstand.

De coalitie heeft bij monde van Saudi-Arabië wel aangegeven nog steeds te streven naar "een vreedzame oplossing onder de juiste omstandigheden".

Gesprekken

Gesprekken onder leiding van de VN over vrede in het door geweld verscheurde Jemen, liepen halverwege december stuk. Later deze maand zitten de partijen die vechten in het land opnieuw om tafel om te kijken of ze tot een vredesakkoord kunnen komen.

De strijd in Jemen duurt al maanden en heeft inmiddels aan meer dan zesduizend mensen het leven gekost.