Zeker zes mensen zijn zaterdag om het leven gekomen bij een aanval op een luchtmachtbasis in het noorden van India. De aanvallers zouden de basis vermomd als militairen zijn binnengedrongen.

Dat berichten Indiase media. Daarop brak een vuurgevecht uit, dat ruim vijf uur duurde.

Bij de gevechten kwamen vier aanvallers en twee militairen om het leven, liet de politie weten. Zes militairen raakten gewond. De autoriteiten dirigeerden onder meer een speciale anti-terreureenheid naar de basis in Pathankot, op ongeveer vijftig kilometer van de grens met Pakistan.

Ook zouden gepantserde voertuigen zijn ingezet bij de tegenaanval.

Aanvalshelikopters

Volgens televisiezender NDTV ging het om zeker zes aanvallers, die volgens bronnen afkomstig waren uit Pakistan. Ze zouden instructies hebben gehad aanvalshelikopters op te blazen. Andere media spraken over vier tot zes indringers. De veiligheidsdiensten hebben de omgeving van de basis afgegrendeld.

Op de luchtmachtbasis bevinden zich naast helikopters ook gevechtsvliegtuigen. Het materieel zou geen schade hebben opgelopen. De aanvallers verschansten zich uiteindelijk in het administratieve gedeelte van de basis.

De aanvallers zouden behalve legeruniformen ook een officieel voertuig hebben gebruikt. Het gaat om de auto van een hoge politiefunctionaris, berichtte NDTV op basis van anonieme bronnen. De wagen zou een dag eerder met geweld zijn gestolen.

Video: Aanval op luchtmachtbasis India