Politie München waarschuwt voor terroristische aanslag

De politie in München heeft donderdagavond op Twitter gewaarschuwd voor een terreuraanslag in de stad.

De politie roept mensen op om drukke locaties en treinstations in de Duitse stad te vermijden. Enkele stations zijn donderdagavond ontruimd. De politie gaf de stations vrijdagochtend om 4.30 uur weer vrij, al blijven er op de perrons en in de hallen wel extra agenten aanwezig.

"We hebben concrete aanwijzingen dat er een aanslag is beraamd", aldus een politiewoordvoerster. Het zou gaan om een zelfmoordaanslag. Persbureau DPA stelt dat de aanslag zou worden uitgevoerd door tussen de vijf en zeven personen.

De politie liet eerder donderdag nog weten dat er in München geen sprake was van extra veiligheidsmaatregelen. Wel waren er meer veiligheidsmensen dan normaal op straat.

Islamitische Staat

Islamitische Staat zit achter de dreiging. Dat vertelde Joachim Herrmann (CSU), minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Beieren, op een persconferentie die in de nacht van donderdag op vrijdag plaatsvond.

De Duitse veiligheidsdienst is door een bevriende inlichtingendienst geïnformeerd. Vermoedelijk gaat het om de Franse dienst. Vijf tot zeven personen zitten waarschijnlijk achter de terreurdreiging. De politie in München is een zoektocht gestart, maar heeft nog geen verdachten in beeld.

Volgens Herrmann was de waarschuwing over een mogelijke aanslag zo serieus dat deze niet genegeerd kon worden.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie