In een hotel in de stad Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten is donderdagavond een grote brand uitgebroken. Bij de evacuatie is een persoon aan een hartaanval bezweken en zijn vijftien mensen lichtgewond geraakt. 

Update 20.30 uur: Brand voor 90 procent onder controle. Evacuatie lijkt succesvol verlopen.

Update 20.50 uur: Toch een dode en meerdere slachtoffers bij brand in wolkenkrabber.

Lees hieronder het volledige nieuwsverhaal:

Eerder werd gemeld dat er geen slachtoffers waren gevallen. Autoriteiten in Dubai spraken later op de website van de regering van het emiraat toch van een dode en meerdere slachtoffers.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft geen aanwijzingen dat Nederlanders betrokken zijn bij de grote brand in een hotel in het centrum van Dubai.

De brand in het hotel The Address in de binnenstad van Dubai was rond 20.30 uur voor 90 procent onder controle. De brand brak kort voor het nieuwe jaar in de VAE uit en woedde op meer dan twintig verdiepingen. De brand zou op de twintigste etage zijn uitgebroken.

Vuurwerkshow

Het 63 verdiepingen tellende gebouw staat vlakbij de wolkenkrabber Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld.

Ook is het vlakbij de locatie waar om middernacht een vuurwerkshow wordt gegeven. Die festiviteiten gingen gewoon door. Om 21.00 uur Nederlandse tijd luidde Dubai het nieuwe jaar in.

Duizenden mensen hadden zich in de binnenstad verzameld om naar het vuurwerk te kijken. Tijdens de vuurwerkshow brandde het hotel nog.

Brandblusinstallaties

De brandblusinstallaties in het gebouw hebben voorkomen dat het vuur zich verspreidt, meldt de regering van het emiraat Dubai, de Dubai Media Office op haar website. Het vuur zou daardoor voornamelijk aan een buitenkant van de 300 meter hoge torenflat woeden en nauwelijks binnen. 

Op beelden was te zien dat in een groot gedeelte van het hotel de vlammen uit de toren sloegen. Het gebouw is ongeveer 300 meter hoog en telt bijna 200 hotelkamers en naar schatting meer dan 600 appartementen.

Volgens een ooggetuige die nieuwszender SkyNews sprak, is de brand ontstaan op een balkon. Ook viel brandend puin naar beneden.

Wolkenkrabber in brand in Dubai
Wolkenkrabber in brand in Dubai