Plunderaars actief in overstroomde huizen Engeland

Bij de overstromingen in het noorden van Engeland zijn plunderaars actief. Britse media meldden woensdag dat er in York in een overstroomde wijk een reeks diefstallen is gepleegd.

Update 12:55 uur: De kustgebieden van Ierland hebben ook veel last van zware regenval en storm.

Lees het complete nieuwsverhaal hieronder.

De plaatselijke politie heeft geklaagd dat het onbegrijpelijk is dat er mensen zijn die de slachtoffers van de overstromingen nog meer leed toebrengen, aldus de BBC.

Zo zijn er in het noorden van de stad York diefstallen gepleegd in huizen op de oevers van de rivier de Foss nadat die buiten zijn oevers was getreden. De diefstallen in getroffen woningen waren waarschijnlijk op maandag en zijn dinsdag ontdekt nadat het waterpeil was gezakt.

Het gebied breidt zich voor op zwaardere regenval. Meteorologen voorspellen dat de komende dagen opnieuw slecht weer op komst is, terwijl gebieden in Noord-Engeland de overstromingen van de voorbije dagen nauwelijks te boven zijn.

Video: Luchtbeelden van overstromingen in Groot-Brittannië

Meer overlast

In delen van het graafschap Cumbria (Noordwest-Engeland) wordt woensdag zoveel regen verwacht dat al getroffen gebieden met meer wateroverlast te maken kunnen krijgen. Ook in het zuidwesten van Schotland kunnen mogelijk gebieden onderlopen.

Ierland

Ook de kustgebieden van Ierland hebben last van hevige regenval en storm. In naar schatting 13.000 huishoudens is de stroom uitgevallen, bericht The Irish Times. Het zwaarst is de zuidwestelijke streek van Cork getroffen. Daar is sinds dinsdag 60 millimeter regen neergekomen.

Het noodweer dat over de Britse eilanden trekt, komt met de storm die Frank wordt genoemd. Op veel plaatsen in Ierland zijn de wegen door het water onbegaanbaar.

Ierse media hebben beelden getoond van ''catastrofale overstromingen'' in bijvoorbeeld de plaats Graiguenamanagh, 95 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Dublin.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie