Ook al is er inmiddels meer dan 72 uur verstreken na de verwoestende aardverschuiving in de Zuid-Chinese stad Shenzen, de zoektocht naar overlevenden gaat door.

Reddingswerkers hebben nog steeds de hoop dat ze mensen levend onder het puin en de modder vandaan kunnen halen, meldt het Chinese persbureau Xinhua.

Woensdag werd ruim zestig uur na de aardverschuiving een man gered. Het dodental staat op vier, tientallen mensen worden nog vermist.

De geredde man zei tegen reddingswerkers dat er bij hem in de buurt nog een overlevende was. Er werd een lichaam gevonden, maar het slachtoffer was overleden.

De man die werd bevrijd, raakte gewond aan zijn benen. Hij is geopereerd en zijn toestand is stabiel.

Onderzoek

Ruim vijfduizend mensen zijn betrokken bij de zoektocht naar overlevenden. Ze gebruiken naast graafmachines en bulldozers onder meer ook honden en drones.

De Chinese regering is een onderzoek gestart naar de ramp van zondagmiddag. Ruim dertig gebouwen werden verwoest door de aardverschuiving. Die ontstond nadat een grote berg bouwafval op een industrieel complex in elkaar zakte. Een belangrijke gasleiding in de buurt ontplofte.

Ruim 1.800 mensen zijn na de aardverschuiving geëvacueerd.