Twee passagiers van het Air France-vliegtuig dat zondag een noodlanding moest maken in Kenia wegens de vondst van een nepbom zijn maandagmorgen na terugkeer in Parijs in hechtenis genomen. 

Dit meldt de Franse krant Le Parisien.

Het toestel was onderweg van Mauritius naar Parijs met 459 passagiers en veertien bemanningsleden aan boord. Het toestel maakte een noodlanding in de Keniaanse stad Mombasa, nadat in het toilet een verdacht object was gevonden.

De luchtvaartautoriteiten meldden aanvankelijk dat het om een bom ging, maar het bleek later een object van onder meer karton en papier te zijn.

De man en de vrouw zijn gearresteerd door de grenspolitie en in hechtenis genomen voor zeven uur, aldus een politiebron. Air France heeft een rechtszaak aangespannen wegens "roekeloos gedrag", meldt AP.

Voormalig politieagent

Een van de arrestanten zou een voormalig politieagent uit Réunion zijn. Luchtvaartmaatschappij Air-France heeft aangifte gedaan van ''het in gevaar brengen van het leven van anderen'', bevestigde een aanklager van het parket in Bobigny.

Alle reizigers die in het toestel zaten, zijn ongedeerd gebleven. Zij kwamen maandag opgelucht aan op de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs.

"We dachten dat we doodgingen", vertelt een passagier na aankomst in de Franse hoofdstad. "De snelheid waarmee we daalden was zo groot, dat we dachten dat we in zee zouden storten."

Een andere passagier spreekt zijn bewondering uit over het vliegtuigpersoneel. "De bemanningsleden bleven erg rustig ondanks dat ze dachten dat het om een echte bom ging."