Zeker dertig mensen zijn zondag in de Amerikaanse stad Las Vegas gewond geraakt toen een auto opzettelijk inreed op voetgangers. Eén persoon is daarbij om het leven gekomen.

Zes mensen werden in kritieke conditie naar het ziekenhuis gebracht, maar hun toestand is inmiddels stabiel.

Het incident gebeurde op de Las Vegas Strip, vlakbij de plek waar de Miss Universe-wedstrijd werd gehouden.

Volgens een politiewoordvoerder reed de vrouw twee of drie keer op de voetgangers in en werden de mensen "neergemaaid". Een terroristisch motief is uitgesloten. Dat meldt het Amerikaanse persbureau AP.

In de auto zat op het moment van de aanrijding ook een 3-jarig kind, maar volgens de autoriteiten raakte de peuter niet gewond. De vrouw, die in de twintig is, is aangehouden en direct onderworpen aan een alcoholtest. Ze zit nog vast.

Tragedie

De politie spreekt verder van een "enorme tragedie op de Strip", een boulevard die beroemd is vanwege de aanwezigheid van bekende hotels en casino's. 

Een ooggetuige schat dat de vrouw met een snelheid van tussen de 50 en 60 kilometer per uur de boulevard opreed en "gewoon een moordpartij aanrichtte".

Vervolgens keerde de bestuurder om en reed ze voor een tweede keer in op de voetgangers. 

Video: Hulpdiensten komen ter plaatsen

Veel hulpverleners op de been in Las Vegas
Veel hulpverleners op de been in Las Vegas

Kind

Een woordvoerster van een lokaal ziekenhuis liet weten dat een aantal slachtoffers Franstalig is. Het gaat mogelijk om Canadese toeristen. Ook zou zeker een kind gewond zijn geraakt.