Bij gevechten tussen militaire troepen en rebellen in Jemen zijn minstens 75 doden gevallen.

Dat meldt AP zaterdag.

De doden zijn in de afgelopen drie dagen gevallen. Zeker veertig rebellen overleden tijdens de gevechten met de militaire troepen ondanks het een staakt-het-vuren dat sinds dinsdag geldt in Jemen.

Volgens de rebellen is er een sterke opmars te herkennen van het leger. Onder andere in het gebied rond de stad Midi zou de aanwezigheid van de troepen van de overheid toegenomen zijn. Ook zou de internationale coalitie onder leiding van Saudi-Arabië nog steeds actief zijn in Jemen, stellen de rebellen. 

Ondertussen wordt er onder leiding van de VN in Zwitserland overleg gevoerd met de strijdende partijen in Jemen. "In dit overleg streven we naar een permanente en uitgebreide wapenstilstand, een verbetering van de humanitaire situatie en de terugkeer naar een vreedzame en ordelijke politieke situatie", zei een woordvoerder van de VN dinsdag.

Jemen wordt al maanden geteisterd door gevechten en onrust. Bij deze gevechten zijn al duizenden mensen om het leven gekomen. Eerdere pogingen om de strijdende partijen nader tot elkaar te brengen liepen op niets uit. Ook zijn  eerdere wapenstilstanden geschonden.