Scholen Los Angeles weer open na terreurdreiging

De meer dan duizend scholen in Los Angeles die dinsdag dicht bleven vanwege een 'geloofwaardige' terreurdreiging, gaan woensdag weer open. Leerlingen krijgen dan, indien gewenst, psychologische hulp.

De dreiging die via e-mail binnenkwam is hoogstwaarschijnlijk een grap. Volgens burgemeester Erci Garcetti heeft onderzoek van de FBI uitgewezen dat het om een valse melding gaat.

De scholen ontvingen berichten waarin stond dat ze zouden worden aangevallen met bommen en geweren. Daarop werd het zekere voor het onzekere genomen. "Ik denk dat het belangrijk is deze voorzorgsmaatregel te nemen in het licht van wat er onlangs is gebeurd'', zei een politiewoordvoerder. Hij doelde daarmee op de schietpartij in San Bernardino, waarbij veertien mensen omkwamen.

De sluiting in het op een na grootste schooldistrict in de Verenigde Staten had gevolgen voor 640.000 leerlingen. Ongeveer 1.500 gebouwen zijn na de dreiging geïnspecteerd.

Kritiek

Op een persconferentie in Los Angeles riepen de autoriteiten de bevolking op het besluit om de scholen te sluiten niet te bekritiseren als achteraf blijkt dat er niets aan de hand is.

"Kritiek is makkelijk als je geen verantwoordelijkheid hebt voor de veiligheid van de leerlingen en staf", zo werd gezegd.

Video: Hoofd schoolpolitie praat over sluiting scholen in Los Angeles

Lees meer over:
Tip de redactie