'Militaire coalitie Saudi-Arabië schendt wapenstilstand Jemen'

De Houthi-rebellen in Jemen hebben de militaire coalitie onder leiding van Saudi-Arabië ervan beschuldigd de geldende wapenstilstand in het land niet te respecteren. 

Dat meldt staatspersbureau SABA, dat op de hand is van de rebellen. 

Een woordvoerder van de rebellen zegt dat er vanaf zee nog steeds aanvallen uitgevoerd worden op steden als Taiz en Hodeida. Ook vanaf de grond zouden er nog steeds aanvallen uitgevoerd worden op Houthi-rebellen in het gebied. 

De Houthi-rebellen hebben aangegeven de vermeende aanvallen niet te zullen accepteren. "We zullen stevig reageren", zo sprak de woordvoerder. 

Overleg

Sinds dinsdag geldt er een staakt-het-vuren in Jemen. Ondertussen wordt er onder leiding van de VN in Zwitserland overleg gevoerd met de strijdende partijen in Jemen. "In dit overleg streven we naar een permanente en uitgebreide wapenstilstand, een verbetering van de humanitaire situatie en de terugkeer naar een vreedzame en ordelijke politieke situatie", zei een woordvoerder van de VN dinsdag.

Jemen wordt al maanden geteisterd door gevechten en onrust. Bij deze gevechten zijn al duizenden mensen om het leven gekomen. Eerdere pogingen om de strijdende partijen nader tot elkaar te brengen liepen op niets uit. Ook zijn  eerdere wapenstilstanden geschonden. 

 

 

 

Lees meer over:
Tip de redactie