Alle scholen in Los Angeles dicht vanwege terreurdreiging

In de Amerikaanse stad Los Angeles blijven dinsdag alle scholen gesloten vanwege een terreuralarm. 

Dat meldt de politie van Los Angeles. 

De politie spreekt van een bedreiging die "elektronisch" werd geuit en alle scholen aanging. Volgens The New York Times gaat het om een bommelding.

Volgens een woordvoerder is het ip-adres vanwaar de mail werd gestuurd met de dreiging afkomstig uit de Duitse stad Frankfurt.

Alle scholen blijven dicht tot de politie de gebouwen heeft doorzocht en heeft vastgesteld dat het veilig is op elke campus. Volgens de directeur van het scholenverbond van Los Angeles, Ramon Cortines, werd in de bedreiging gesproken over "rugtassen" en andere "pakketten". 

"Ik denk dat het belangrijk is deze voorzorgsmaatregel te nemen in het licht van wat er onlangs is gebeurd", aldus een politiewoordvoerder. Hij doelde op de schietpartij in San Bernardino, waar veertien mensen omkwamen.

"Voor het einde van de dag wil ik dat iedere school is doorzocht om er zeker van te zijn dat het veilig is voor de kinderen en personeel komende woensdag."

Video: Scholen LA dicht vanwege terreurdreiging

Grap

De dreiging die dinsdag leidde tot de sluiting van alle openbare scholen in Los Angeles berust hoogstwaarschijnlijk op een grap. Dit hebben een aantal federale functionarissen gezegd.

De functionarissen, die anoniem wilden blijven, sluiten daarmee aan op een evaluatie van de commissaris van politie in New York. Die noemde de beslissing van de autoriteiten in Los Angeles alle leerlingen naar huis te sturen een overdreven reactie. New York had eenzelfde dreiging ontvangen, maar de politie daar nam het niet serieus.

Grootste

Op een persconferentie in Los Angeles riepen de autoriteiten de bevolking op het besluit om de scholen te sluiten niet te bekritiseren als achteraf blijkt dat er niets aan de hand is. "Kritiek is makkelijk als je geen verantwoordelijkheid hebt voor de veiligheid van de leerlingen en staf."

Het scholenverbond van Los Angeles is een van de grootste in de Verenigde Staten met ongeveer een miljoen scholieren en studenten.

Lees meer over:
Tip de redactie