Een speciale werkgroep van de Britse overheid gaat onderzoeken hoe het land zich kan wapenen tegen overstromingen zoals die de afgelopen week plaatsvonden in Wales.
 

Dat meldt Sky News.

"We moeten er zeker van zijn dat we voortaan dorpen die een risico lopen kunnen beschermen tegen dit soort extreme weer", stelt een woordvoerster. De werkgroep bestaat uit ambtenaren, vertegenwoordigers van lokale organisaties en de Environment Agency, het overheidsorgaan waar extreem weer onder valt.

Het samenwerkingsverband gaat kijken hoe kan worden voorkomen dat grote rivieren bij hevige regenval zo snel buiten hun oevers treden. Ook wordt gekeken hoe er in geval van nood sneller kan worden geschakeld tussen overheidsinstanties en de lokale bevolking.

Weerwaarschuwingen

Ook voor zondag hebben de meteorologische diensten in Groot-Brittannië voor het noordwesten van het land een flink aantal weerwaarschuwingen voor diverse regio’s afgegeven.

Honderden Britse huizen in Noord-Engeland en Schotland kwamen de afgelopen week onder water te staan omdat rivieren buiten hun oevers waren getreden na noodweer. Duizend mensen moesten worden geëvacueerd. 

Treinen reden niet, bij ongeveer 60.000 huishoudens in de graafschappen Lancashire en Cumbria viel de stroom uit en veel wegen stonden blank.