Door een ongeluk met een helikopter in het westen van Argentinië zijn zeker twee doden gevallen. De helikopter stortte neer terwijl de inzittenden opnames maakten voor een realityshow van MTV.

Dat meldt persbureau AP.

De helikopter stortte neer bij een enorm waterreservoir bij Potrerillos Dam in de Mendoza-rivier, zo’n duizend kilometer ten noordwesten van Buenos Aires. 

Volgens de Spaanstalige krant El Sol zou de helicopter zijn geëxplodeerd nadat het toestel het water raakte. Zeker twee inzittenden waren op slag dood.

Geen toestemming

Of er nog meer mensen in de helikopter zaten, is niet duidelijk. Het wrak is weggezonken in het meer. Het is reddingswerkers nog niet gelukt het toestel, dat op zestig meter diepte ligt, te bereiken.

Volgens El Sol had het toestel geen toestemming om over het waterreservoir en de dam te vliegen.

Franse atleten

Het is de tweede maal dit jaar dat er in Argentinië een helikopter neerstort tijdens het maken van opnames van een realityshow.

In maart stortte in het noordwesten van het land een toestel van het programma Dropped neer na een botsing met een andere helikopter. Dit ongeluk kostte het leven aan tien mensen, waaronder drie bekende Franse atleten.