Arnold Peralta, 19-voudig international van het Hondurees voetbalelftal, is donderdag in zijn woonplaats La Ceiba doodgeschoten. 

De 26-jarige middenvelder, die tot afgelopen zomer uitkwam voor het Schotse Rangers FC, werd op een parkeerplaats van een winkelcentrum onder vuur genomen.

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om "een of twee schutters die langsreden, mogelijk op een motor of in een auto". De politie heeft diefstal als motief uitgesloten aangezien Peralta al zijn spullen nog bij zich had. Wel spreken de autoriteiten van een voorbereide daad.

Peralta speelde van 2013 tot afgelopen zomer 21 wedstrijden voor Rangers. Dit jaar keerde hij terug naar Honduras waar hij bij Club Deportivo Olimpia ging spelen.

Video: Peralta doodgeschoten in La Ceiba

Hondurese voetbalinternational Peralta doodgeschoten
Hondurese voetbalinternational Peralta doodgeschoten

Olympische Spelen

In 2011 debuteerde Peralta in de nationale ploeg en een jaar later kwam hij in actie op de Olympische Spelen in Londen. Honduras kwam op het Olympisch toernooi tot de kwartfinales waarin het met 3-2 van Brazilië verloor.

Peralta werd niet opgenomen in de selectie van Honduras voor het WK 2014. Zijn laatste interland speelde hij vorige maand tegen Mexico. Hij kwam al voor rust als invaller in het veld in de WK-kwalificatiewedstrijd die met 2-0 verloren werd.