Afghaanse veiligheidstroepen zijn woensdag in zware gevechten verwikkeld met strijders van de Taliban. Bij een aanval op het vliegveld zijn zeker 37 doden gevallen. 

Ook zijn er 35 gewonden gevallen, aldus het Afgaanse ministerie van Defensie volgens Sky News

De strijd komt een dag nadat opstandelingen de luchthaven van de stad Kandahar overvielen, waarbij achttien doden vielen. Zes mensen zijn in gijzeling genomen.

Volgens het Afghaanse ministerie van Defensie is het aantal doden woensdag opgelopen tot 37, terwijl 35 mensen gewond raakten. De gevechten duren nog voort nu veiligheidstroepen jacht maken op vijf militanten die urenlange gevechten hadden overleefd.

''De operatie gaat heel langzaam nu de Taliban zes mensen in gijzeling heeft genomen, onder wie twee vrouwen en twee kinderen'', zei de commandant van het Atal-legerkorps in het zuiden van Afghanistan.

Volgens hem zijn onder de doden zowel burgers als militairen. Negen Taliban-strijders zijn gedood, volgens de commandant.

Aanhoudende strijd

Andere gevechten hebben in de afgelopen drie dagen aan zeker honderd strijders het leven gekost. Alleen woensdag kwamen volgens lokale autoriteiten minstens 74 extremisten om het leven door gevechten in de provincie Herat in het westen van Afghanistan. 

Aanhangers van Mullah Mansur, over wie geruchten gaan dat hij gewond of dood is, strijden met Taliban die loyaal zijn aan Mullah Rassul. Mansur was afgelopen zomer de opvolger van Taliban-leider Mullah Omar maar niet iedereen binnen de extremistische beweging accepteerde dit. Diverse groepen splitsten zich af.

Video: Veel doden door aanval Taliban

Veel doden door aanval Taliban op vliegveld Kandahar
Veel doden door aanval Taliban op vliegveld Kandahar