De politieman die in oktober 2014 een donkere man doodschoot in Chicago, wordt niet vervolgd. Op beelden van de dashboardcamera is te zien dat het slachtoffer een wapen had.

Dat meldt de nieuwssite Risenews.

Volgens de officier van justitie waren de schoten die agent George Hernandez loste “redelijk en toegestaan”. Uit onderzoek van de beelden blijkt dat het slachtoffer, Ronald Johnson III, een wapen in zijn hand had toen hij werd neergeschoten.

In het wapen zaten twaalf kogels. Voordat hij werd gedood, rende Johnson met het wapen in zijn hand naar een openbaar park toe. Ook de FBI doet verder geen onderzoek naar de schietpartij. De familie van Johnson had gezegd dat het wapen door de politie was neergelegd nadat de man was neergeschoten.

Bekijk de beelden van de dashboardcamera:

Beelden dashboardcamera doodgeschoten man Chicago
Beelden dashboardcamera doodgeschoten man Chicago

Laquan McDonald

De dood van Johnson was acht dagen voordat Laquan McDonald werd neergeschoten. McDonald stierf in oktober 2014 nadat de blanke agent Jason van Dyke zestien keer op de 17-jarige donkere jongen had geschoten.

De beelden die onlangs naar buiten kwamen van het incident, leidde tot heel veel protesten tegen het politiegeweld. Er waren de afgelopen jaren meer incidenten waarbij donkere Amerikanen door politiegeweld om het leven kwamen.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft aangekondigd onderzoek te gaan doen naar de politie in Chicago. Er wordt onderzocht of de politiedienst met regelmaat de grondwet heeft overtreden.