Honderden Britse huizen staan onder water omdat rivieren weer buiten hun oevers zijn getreden na noodweer. In Noord-Engeland en Schotland zijn zo'n duizend mensen geëvacueerd. 

Treinen rijden niet, bij ongeveer 60.000 huishoudens in de graafschappen Lancashire en Cumbria viel de stroom uit en veel wegen staan blank. Voorlopig blijft het regenen, zo is de verwachting.

Op zo'n tweehonderd plaatsen in Engeland en Schotland gold zondagmorgen nog een waarschuwing voor overstromingsrisico's. De storm die alle ellende veroorzaakt heeft de naam Desmond gekregen.

Vooralsnog heeft het ontstuimige weer één leven geëist. In Londen kwam een 90-jarige man onder een bus terecht. Volgens de hulpdiensten werd hij vermoedelijk door een windstoot omvergeblazen.

Rubberboten

In de stad Carlisle kwam een trein richting Glasgow door het noodweer stil te staan. De passagiers moesten in de trein slapen, meldde de BBC.

In dezelfde plaats werden her en der bewoners door reddingswerkers met rubberboten uit hun huizen gehaald. Voor hen zijn scholen en buurtcentra ingericht als noodopvang. Ook militairen zijn naar het gebied gestuurd om te assisteren.