Twee Australische kinderen van 12 en 13 jaar oud hebben zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs, tientallen kilometers gereden om hulp te halen nadat hun ouders bekneld raakten in een put. Daarmee kon het leven van hun moeder worden gered.

Dat meldden Australische media. 

Een 29-jarige Australiër werd volgens de politie onwel toen hij in de omgeving van Weilmoringle een waterpomp installeerde in een put. Zijn 28-jarige partner schoot hem te hulp, maar raakte zelf in de problemen toen de touwladder het begaf. Daardoor kwam ze vast te zitten in de waterput.

De twee kinderen van het stel kropen daarop achter het stuur van de gezinsauto om hulp te halen. Na ongeveer 35 kilometer kwamen ze een automobilist tegen, die de hulpdiensten belde. De politie moest van meer dan 200 kilometer verderop komen om de plek van het ongeval te bereiken.

Na ongeveer acht uur kon de vrouw zondag worden gered uit de put. Ze was in shock en leed mogelijk aan koolmonoxidevergiftiging. Hun vader overleefde het ongeval niet. Volgens de politie is het niet ondenkbaar dat ook zijn partner zou zijn overleden als niet op tijd hulp was gehaald.