Zeker drie personen zijn gewond geraakt toen een man in de Londense metro meerdere mensen aanviel met een mes. 

Daarbij schreeuwde de dader volgens getuigen ''dit is voor Syrië'', berichten Britse media zaterdag. De man is opgepakt. Volgens persbureau AFP behandelt de politie de steekpartij als een terroristische aanval. 

The Telegraph meldt zondag dat de dader gebaren zou hebben gemaakt naar mensen op het station. Toen ze dichterbij kwamen, zou de man hebben uitgehaald met een mes.

De dader zou uiteindelijk zijn overmeesterd door een agent met een stroomstootwapen. Volgens de Daily Mail waren meerdere stroomstoten nodig om de dader uit te schakelen. Beelden tonen een plas bloed op de vloer van metrostation Leytonstone en een confrontatie tussen meerdere mensen. Ook waren er beelden op internet te zien van de aanval. 

De politie meldt ook dat er een persoon ernstig gewond raakte, twee anderen zouden lichtgewond geraakt zijn bij het incident.

Video:  De politie zet het gebied om het metrostation af

Steekpartij metro Londen mogelijk terreurdaad
Steekpartij metro Londen mogelijk terreurdaad

Woedend

Sommige mensen reageerden woedend op de aanval. Op beelden was te zien hoe een omstander "jij bent geen moslim'' schreeuwde naar de dader, die door agenten werd geboeid. De boze toeschouwer kreeg bijval op Twitter, waar mensen de hashtag #YouAintNoMuslim gebruikten.

Een andere getuige zei tegen BBC Radio 5 dat sommige omstanders heftig reageerden toen de dader werd afgevoerd. "Iemand probeerde een fles te gooien", vertelde de getuige. Ook werd geschreeuwd naar de aanvaller.

Agenten zouden daarop op hun beurt teruggeschreeuwd hebben naar de omstanders, waarna de man meegenomen werd naar een politiebusje.