Het Zuid-Afrikaanse Openbaar Ministerie wil de oud-paralympisch atleet Oscar Pistorius snel zijn nieuwe celstraf wegens moord laten uitzitten. 

Plaatselijke media melden vrijdag dat de onder huisarrest geplaatste Zuid-Afrikaan komende week al voor de rechter moet worden geleid om een zwaardere celstraf te krijgen.

Zijn advocaten proberen voor die tijd een borgsom te regelen zodat hun cliënt komende week niet meteen weer terug de cel in gaat.

De berichten over het lot van Pistorius komen een dag nadat hij in Bloemfontein schuldig werd bevonden aan moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp. Een eerdere rechterlijke uitspraak dat hij enkel schuldig was aan doodslag, werd daarmee verworpen, net als de relatief lichte straf van vijf jaar cel.

Video: Pistorius veroordeeld voor moord

Pistorius veroordeeld voor moord
Pistorius veroordeeld voor moord

Vrijgesproken

Pistorius schoot zijn vriendin Steenkamp in februari 2013 door een deur heen dood. Hij heeft bekend te hebben geschoten, maar zei dat hij dacht dat er een inbreker stond. Hij werd in eerste aanleg vrijgesproken van moord. Justitie ging daartegen in beroep. Op moord staat in Zuid-Afrika zeker vijftien jaar cel.