Bij een luchtaanval bij een kliniek van Artsen zonder Grenzen in Taiz in Jemen zijn negen gewonden gevallen van wie twee ernstig.

Het bombardement vond woensdag plaats, meldt de hulporganisatie donderdag. 

Arsten zonder Grenzen laat weten dat volgens lokale bronnen een park in de buurt van de kliniek in Taiz werd gebombardeerd. Daarop werd besloten de kliniek te ontruimen en de coalitie onder leiding van Saudi-Arabië op de hoogte te stellen dat ze aan het bombarderen waren in de buurt van het ziekenhuis.

Om onbekende reden werd de kliniek aangevallen. Daarbij vielen negen gewonden door rondvliegende granaatscherven, van wie twee ernstig. De gewonden zijn overgebracht naar twee verschillende ziekenhuizen.

"De GPS-coördinaten van de medische faciliteiten zijn regelmatig meegedeeld aan de coalitie", zegt landencoördinator in Jemen van Artsen zonder Grenzen Jerome Alin. "Dat is de laatste keer gebeurd op 29 november. Het is onmogelijk dat de coalitie niet op de hoogte was van de activiteiten van Artsen zonder Grenzen op deze plek."

Kunduz

Begin oktober kwamen er negen mensen om na een luchtaanval van de Amerikaanse luchtmacht op een ziekenhuis in de Afghaanse stad Kunduz.​