Britse bommenwerpers hebben hun eerste luchtaanvallen op Syrië uitgevoerd. Dit gebeurde kort nadat het Britse Lagerhuis woensdagavond instemde met luchtaanvallen op Islamitische Staat (IS) in Syrië.

Olievelden in het oosten van het land waren de doelwitten van de bombardementen. Dat heeft de Britse minister van Defensie Michael Fallon verklaard.

De aanval zou zijn uitgevoerd door twee Tornado-gevechtsvliegtuigen die daarna weer naar de basis op Cyprus zijn teruggekeerd.

De toestellen stegen op enkele uren nadat het Britse parlement akkoord ging met bombardementen op doelen van IS. Volgens de minister waren de bombardementen succesvol.

Verdubbelen

Groot-Brittannië stuurt nog eens acht straaljagers naar Cyprus die mee gaan doen met de bombardementen in Syrië.

Londen verdubbelt daarmee het aantal toestellen dat daar kan worden ingezet. Fallon maakte donderdag bekend dat de toestellen onderweg waren naar de basis Akrotiri.

Video: Britse gevechtsvliegtuigen naar Syrië

Britse gevechtsvliegtuigen naar Syrië
Britse gevechtsvliegtuigen naar Syrië

Cameron

Premier David Cameron kreeg woensdagavond de steun van 397 parlementsleden voor aanvallen in Syrië. Er waren 223 tegenstemmers. De Britse luchtmacht bestookt al meer dan een jaar stellingen van IS in Irak en doet dat nu ook in Syrië.