De veroordeelde pedoseksuele ex-zwemleraar Benno L. weigert te vertrekken uit de huurwoning in de Duitse grensplaats waar hij sinds augustus dit jaar woont. De verhuurster van zijn bovenwoning wil hem zo snel mogelijk weg hebben.

Dat meldt de Gelderlander woensdag.

De 53-jarige verhuurster zegt fysiek en psychisch te lijden onder de situatie. Drie weken geleden werd ze met een hartinfarct opgenomen in het ziekenhuis. "De belangrijkste oorzaak daarvan is de situatie met Benno L."

Haar advocaat Karsten Herfort wil daarom een ontruimingsbevel indienen bij de rechtbank. De verhuurster is bang dat L. zich vergrijpt aan kinderen in de omgeving. "Er zijn hier tegenover twee kleuterscholen en een dagbesteding voor gehandicapte kinderen. Ik wil hier in huis niet meer alleen zijn met mijn kleinkinderen."

Vrachtwagenchauffeur

Bewoners van de grensplaats reageerden volgens de Gelderlander verontrust toen in oktober bekend werd dat L. hun nieuwe plaatsgenoot bleek te zijn. De rust keerde terug toen in een lokale krant stond dat L. binnen korte tijd zou vertrekken. Bovendien werkte hij naar eigen zeggen als vrachtwagenchauffeur en was hij daardoor alleen in de weekeinden thuis.

Die situatie blijkt nu helemaal anders. L. houdt vast aan zijn huurcontract, schrijft hij in een brief aan de verhuurster. Ook is hij geen vrachtwagenchauffeur meer. Omdat zijn pensioen maandelijks minder oplevert dan zijn baan als chauffeur, heeft L. geen geld meer om te verhuizen.

L. wil volgens de Gelderlander niet reageren, net zo min als zijn advocaat.

Misbruik

L. misbruikte tientallen zwakbegaafde meisjes in de tijd dat hij zwemleraar was in Den Bosch. Hij werd schuldig bevonden aan twee aanrandingen, 33 gevallen van ontucht, vervaardigen en bezit van kinderporno en het heimelijk fotograferen van kinderen. Hij kreeg in hoger beroep zes jaar cel.